top of page

Warmtepompen

De elektrische vervanger van je centrale verwarmingsketel.

warmtepompen.png

De warmte van de natuur!

Warmtepompen zijn de beste keuze wanneer u een verlaging van de verwarmingskosten wil combineren met een milieuvriendelijke warmteproductie. De energie die een warmtepomp verbruikt, is namelijk onbeperkt voorradig in de natuur en bovendien kosteloos. Dit volwaardige verwarmingssysteem verbruikt enkel stroom voor de aandrijving en de pomp.

 

U bent dus onafhankelijk van fossiele brandstoffen en draagt actief bij tot de verlaging van de CO²-uitstoot en aan het milieubehoud. Hier beneden kunt u de verschillende soorten warmtepompen die wij aanbieden terugvinden. 

Waaruit kunnen we warmte halen?

* Warmte uit de bodem met een collector

* Warmte uit de bodem met een sonde

* Warmte uit het grondwater

* Warmte uit de lucht

Hybride warmtepompen met gas en elektrisch

Een hybride warmtepomp is een gecombineerd verwarmingssysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van een lucht-water warmtepomp en een ander soort verwarmingssysteem meestal in de vorm van een gasgestookte hoogrendementsketel (cv-ketel). 

De hybride warmtepomp wordt veelal gekozen om bestaande huizen (van voor 2000) bij een grote renovatie van een milieubewust energiesysteem te voorzien.  Het gasverbuik wordt er immers al flink door teruggebracht en er hoeven weinig aanpassingen aan de woning voor te gebeuren. Isolatie helpt altijd om het rendement van een warmtepomp te verbeteren.

Warmtepomp met putboring 

Een geothermische warmtepomp haalt haar energie uit de bodem. Afhankelijk van het type warmtepomp haalt het deze energie uit het grondwater, of uit de aardwarmte. 

Luchtwater warmtepomp

Een lucht/water warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en gebruikt die om je cv-water en sanitair water te verwarmen.

Luchtwarmtepomp

Een luchtwarmtepomp verwarmt uw woning met behulp van de buitenlucht. Er zijn warmtepompen die tot buitentemperaturen van -20 graden uw woning kunnen verwarmen. Een gasketel is hierbij dus overbodig.

 

Vanwege het feit dat de warmtepomp werkt met lage temperaturen voor verwarming, werkt het systeem het beste met lage-temperatuur afgifte systemen zoals vloerverwarming of lage-temperatuur radiatoren. 

bottom of page